Orkester blir Dansband

 

            På 70-talet hade jazzen ebbat ut på landets dansbanor och ersatts med en mer kommersiell musikstil. ”Orkestrarna” hade börjat överträffa varandra i mer eller mindre fantastiska skapelse i scenkostymering.
   Det verkade som att det var viktigare att ha en egen klädstil, scenbelysning och ljudanläggning av störst möjliga format än att konkurrera med det musikaliska.
   Vi tror att det var nu man började kalla orkestrarna för dansband.
Förutom egna affischer i fyrfärg i storformat hade ”dansbanden” även egna s.k. idolbilder som delades ut under danskvällen.
   Föga anade man på den tiden att längre fram kanske i början på 2000-talet skulle det bli ”inne” med att samla bilder på dansbanden från förr i tiden.
   Speciellt bilden på Garvis orkester som ses här nedan skulle valsa runt på ”nätet” och ge uttryck i avsky eller beundran, (flest beundran).
   Det hade blivit samlarvärde på bilderna.
När vi vid ett tillfälle var inne på nätet träffade vi på ett företag som sålde allehanda klädesplagg, muggar och väskor. Vad var det för märkvärdigt med det? Jo, alla grejorna hade bilden på Garvis orkester från 70-talet tryckt på.
   Om det var någon större kommers förtäljer inte historien.

 

 

 

 

PS För den vetgirige är det bara att gå in på Google. Skriv sedan Garvis, klicka på sök, sedan bilder.

Om vi inte har helt fel finns bilden fortfarande kvar