Nostalgi!

Nostalgi (grekiska nostos), betyder längtan efter ett ofta idealiserat förflutet.
 
          
              
Nostalgiska blir vi lite till mans när vi tänker tillbaka på de positiva episoder ur det förflutna och kanske speciellt då på det som hänt under ungdomsåren. De som tillhör den generation av ungdomar som träffades och var ute i svängen på den tiden när det fanns en dansbana i nästan varje by och på lördagskvällen cyklade till festplatsen, blir säkert nostalgiska när de tänker tillbaks på sin tids musik och de orkestrar som var populära på den tiden.
     Eller som en gentleman i 90-årsåldern förtäljde: När man tänker på hur det var på den tiden när man var på väg med sin cykel till dansbanan i Åseda och närmade sig festplatsen kunde man höra saxofonerna till Knutssons orkester på långt håll. Det var tider det!

Men som det heter: Var tid har sin plåga. Ungdomen av i dag har säkert lika roligt som den äldre generationen, men på sitt vis.
 
 

I AFTON DANS

************

Nostalgidans

 

             Nostalgidansen i Strandbjörkshallen Växjö 1996 blev för många ett kärt återseende för både publik och musikanter.
     Det blev en hel del, nämen är det inte, eller känner du inte igen mig.

    Förutom Flamingo orkestern, Jeans orkester, Ingvar Widenbergs och Jan Ahrners med Trillingarna hade Garvis orkester med Snaggen av årgång 1962, fått äran att medverka.

    För publik och musikanter var det återseendets glädje som gällde denna minnesrika afton.